Masina de croit Lectra

Sala de croit este dotata cu trei rinduri de mese de spanuit, lungi de 20m si late de 2m fiecare, toate mesele fiind dotate cu benzi conveyoare.

In acest fel, , incit deplasarea spanului spre masinile de croit sa se faca rapid si sincronizat. Spanuirea se face cu doua masini de spanuit automate tip Brio 55, care deruleaza balotul de tesatura cu o viteza medie de 60m/min. Permite o greutate a balotului de 55kg, un diametru de 400mm si o latime de 1.80m. Ridicarea balotilor si introducerea lor pe masina de spanuit se face automat cu ajutorul a doua lifturi speciale.

In opt ore pe cele trei mese de spanuit se pot realiza aproximativ 20 de spanuri formate din 100 de foi de tesatura si lungi de 10m.
Croirea se face cu doua masini de croit automate tip Vector V-iX6 care  se deplaseaza la cele trei mese de spanuit.
Caracteristicile celor doua masini de croit sint urmatoarele:

-viteza maxima de taiere, 80m/min;
-acceleratia maxima=8m/s2;
-latimea efectiva=1,8m

O alta caracterista foarte importanta a acestor masini este aceea ca pot taia in timp ce spanul avanseaza.
Grosimea maxima a spanului vacuumat pe care il pot taia aceste masini este de 6cm.
In 8 ore cu cele doua masini se pot croi 20000 de produse.
Mesele de spanuit, masinile de spanuit si croit sint achizitionate de la firma LECTRA din Franta.
A patra linie din Sala de Croit este formata din prese de termocolat, toate controlate si comandate automat: doua englezesti de tip Reliant cu o latime de 1,20m iar a treia, achizitionata la sfirsitul lui 2014, este marca Martin cu o latime de 1,60m.
Aceasta presa este conceputa la intrare cu alte doua mese de latimi diferite dotate cu benzi conveyoare asfel incit sa poata fi deservita simultan de minim 8 persoane pentru introducerea detaliiilor de diferite marimi.